Musiikki

Mikä ihmeen Deposit Man? No Punkkia Oulusta!

Mikä se tämä Deposit Man sitten oikein onkaan?

Deposit Man on Panomies! Deposit Man tulee Oulusta. Deposit Man on punk-rockia. Onhan näitä, mutta Deposit Man on silti jotain täysin erilaista.

Lance Fono (Kuva: Peetu Haipus)

Jo silmillä joku huomannee, että hei, mitä tämä on? Tässähän on erilainen joukkio isä-ihmisiä. On Matti (Honkala, rummut) Janne (Knuuti, basso) Lance (Fono, Laulu ja kitara) Elias (Casanova, kitara). Mitä hemmettiä tekee mies Uudesta-Seelannista kylmässä Oulussa ja hiukkavaaran bändikeskittymässä? Entäpä mies Espanjan Barcelonasta?

No punkkiahan he!

Punkkareista Lance, Matti sekä Elias ovat musiikin parissa pyörineet pidempään muissakin orkestereissa, mutta Janne tarttui ensikertaa bassoon vasta viikkoa ennen ensimmäisiä treenejä.

– Eliaksen ja Lancen kanssa tavattiin, kun pelasimme gaelic football -joukkueessa Oulu Irish Elksissä. Bändin siemen kylvettiin varmaan Hässäkkäpäivillä 2014, missä olimme Lancen ja Eliaksen kanssa. Lance tosin ei tainnut ikinä ehtiä festarialueelle asti, mutta huomasimme, että punk rock maistuu.

Varsinaisesti bändin perustamisesta alettiin puhua lokakuussa 2014 Oulu Irish Elksin voitonjuhlissa, baarissa tietenkin. Eliaksen kans puhuttiin, että ”vittu ku ois siistiä..”, eikä sillä kertaa jäänyt puheen asteelle.

– Elias tiesi Matin, joka hommattiin rumpuihin ja sitten me kysyttiin Lancea mukaan laulamaan, Knuuti kertoilee muiden nyökkäillessä.

Elias Casanova (Kuva: Peetu Haipus)

Ensimmäisen keikkansa bändi veti treenikämpällään pienelle ja valitulle yleisölle koemielessä syksyllä 2015. Itsekin sain olla yksi harvoista, jotka saivat mahdollisuuden osallistua tähän iltaan ja kyllä – sain todeta, että tämä bändi on kova! Fonon äidinkielenään puhuma kieli kun kuulostaa aivan muulta kuin ”rallienglannilta”.

Fonon kokemus ja karisma ovat lavalla yleisöön uppoavaa. Punkin pääperiaatteet toki bändillä ovat kuin muillakin punkbändeillä, vedetään kovaa näitä muutamaa sointua. Mukana on kuitenkin hauskoja sävellyksellisiä juttuja. Ei tämä olekaan sitä perus kolmen soinnun rytinää. Debyytti EP nimeltään EP ilmestyi helmikuussa 2016. Fonon lyriikat ovat myös sekä hauskaa, että silmiä avaavaa, kuten voit jo kuvitella kappaleiden nimistä Jytky, I Wish I Was Gay, Fat Ass. Asioihin otetaan kantaa, kuten punkin olemukseen kuuluu, mutta ei tässä sentään ketään tapeta ilman oikeudenkäyntiä.

EP:n julkaisun jälkeen bändi on keikkaillut sen mitä kiireiltään kerennyt, niin Oulussa kuin eteläistä Suomea.

Bändi työstää tällä hetkellä uutta levyä, jonka olisi tarkoitus ilmestyä maaliskuussa. Myöskin bändin tuore video on lähes valmis julkaistavaksi.

Deposit Man – Elias Casanova – Janne Knuuti – Matti Honkala – Lance Fono (Kuva: Peetu Haipus)

Lähitulevaisuudessa bändi on nähtävillä ainakin seuraavasti:

21.1. Rovaniemi

18.2. Kuopio

24.3. Oulu

31.3. Tampere

1.4. Helsinki

 

 

 

Tags

Related Articles

Close