Musiikki

Mikael Gabriel – Himmee –kiertue Tampereella

Mikael Gabriel toi Himmee -kiertueensa Tampereelle, 27.1.2017

Alussa oli ääni. Sitten valo, värit, kuva ja ilmassa väreilevä energia. Loppuunmyyty Tampereen Pakkahuone tervehti Mikael Gabrielia huutomyrskyllä. Artistin ja yleisön välille syntyi ensi hetkistä alkaen suorastaan käsin kosketeltava yhteys. Kyseessä ei todellakaan ollut “yksipuolinen rakkaus“.

Keikka oli ikärajaton, eikä tarvinnut kuin vilkaista ympärilleen huomatakseen, että se todella toteutui. Yleisön ikähaitarin alkupäässä olivat alle kymmenvuotiaat pikkufanit, joista onnekkaimmat saivat seurata sankariaan aitiopaikalta, isän tai äidin hartioilta. Suurimman osan yleisöstä muodostivat nuoret aikuiset, mutta myös vanhempaa väkeä oli paikalla todella runsaasti.

Vain elämää -ohjelma teki sen jälleen. Mikael Gabriel on yhtä aikaa se tuttu, söpö ja kohtelias, vähän hassukin naapurin poika ja yleisönsä rautaisella ammattitaidolla ottava tähti. Yhdistelmä on vastustamaton.

Salin perälle saakka saattoi aistia sen nöyryyden, ilon ja kiitollisuuden, jolla Mikael tekee töitä. Tämä artisti rakastaa lavaesiintymistä ja yleisöään. Keikka oli täynnä tunnetta ja energiaa. Settiin kuuluivat kaikki suosituimmat biisit ja kansa lauloi täysillä mukana. MG:lla on painavaa asiaa ja jokainen löytää sanoituksista osan itseään. Sen vuoksi sanat myös jäävät helposti mieleen.

Yleisöä hemmoteltiin kahdella vierailevalla tähdellä. Isac Elliot ja PastoriPike kävivät lavalla molemmat yhden vedon verran. Varsinkin ensiksi mainittu tuntui olevan lavan eteen pakkautuneiden tyttöjen mieleen, mutta kumpikin heistä jäi lopulta illan isännän varjoon.

Kokonaisuutena show toimi todella hyvin. Bändi kuului sopivasti. Se tuki solistia, eikä jyrännyt alleen missään kohdassa. Myös MG:n mukana räppäävä ja laulava Brando antoi reilusti tilaa pääesiintyjälle, mutta näiden kahden keskinäinen kemia pääsi silti hyvin esiin. Kaverusten saumatonta yhteistyötä oli nautinto seurata.

Edustin itse yleisön varttuneempaa osastoa. Jos joku olisi sanonut minulle vuosi sitten, että vietän perjantai-iltani räppärin keikalla ja nautin joka hetkestä, olisin pitänyt väitteen esittäjää vähäjärkisenä. Mikael Gabriel ei kuitenkaan ole tyypillinen rap-artisti ja siitä syystä hänen yleisönsäkään ei ole tyypillistä rap-yleisöä.

Keikan loppupuolella esitetty: ”Lumi teki enkelin eteiseen” toi viimeistään eri ikäiset ihmiset yhteen. Nuorimmasta vanhimpaan kaikki lauloivat kertosäettä ja kännyköiden taskulamput muodostivat pimeydessä huojuvan valomeren. Himmeetä!

Tags

Related Articles

Close