MusiikkiViihde

Nighon – The Dirge

Nighon julkaisi toisen musiikkivideon tulevalta albumiltaan The Somme, kappaleesta The Dirge.  Nighon on vuonna 2008 perustettu industrialmetalliyhtye, jota piristetään sinfoniamaisella vivahteella. Heidän edellinen levynsä Cor Oblivionis julkaistiin vuonna 2014 ja bändi on keikkaillut sen jälkeen esimerkiksi myGRAINin sekä Finntrollin kanssa.

The Dirge on huomattavasti raskaampi, verrattuna edellisen musiikkivideon äänimaailmaan. Laulu on suurimmaksi osaksi örinää, raspin sijaan. Säröt pauhaavat ja tempoakin on nostettu reippaanlaisesti. Kappale on toimiva, mutta ei jäädytä helvettiä yllättävyydellä. Välillä olin kuulevinaan hieman ”rallienglantimaisia” lausahduksia, mutta se voi johtua vain kappaleen rytmityksestä. Alva Sandströmin ääni kantaa tässäkin kappaleessa hienosti.

Tyyliksi on valittu lyriikkavideo, jossa taustalla pyörii klippejä ainakin enimmäkseen vietnamin sodan kauheuksista. Sanoitukset ovat videon mukaiset ja julistavat ihmisen kurjuutta sotakoneiston jaloissa. Videon tyyli on tumma, liekkeineen, eikä jää epäselväksi ettei tätä ole hilpeäksi tarkoitettukaan. Itse pidin voimakkaasta kontrastista värimaailmassa ja varsin hyvälaatuinen video onkin.

 

Related Articles

Close