Musiikki

Nighon – The Greatest Of Catastrophes

Nighon julkaisi vasta musiikkivideon kappaleestaan The Greatest Of Catastrophes tulevalta albumiltaan The Somme.  Nighon on vuonna 2008 perustettu industrialmetalliyhtye, jota piristetään sinfoniamaisella vivahteella. Heidän edellinen levynsä Cor Oblivionis julkaistiin vuonna 2014 ja bändi on keikkaillut sen jälkeen esimerkiksi myGRAINin sekä Finntrollin kanssa.

Musiikkivideoon valittu kappale on tyyliltään toisaalta hyvinkin perinteinen industrialin edustaja. Ärisevä mieslaulu, runnovat rummut ja jyrisevä kitarasoundi. Tyyliä rikotaan kuitenkin melodisilla välisoitoilla, joissa laulaa nainen puhtaalla äänellä ja äänimaailma muuttuu totaalisesti.

Entäpä itse musiikkivideo? Siinä on sotkettu perinteistä soittovideota, jota käytetään paljon metallimusiikissa. Melodisemmissa kohdissa aavaa vasten laulaa Alva Sandström. Videon selkeästi mielenkiintoisin osio oli tarina, joka pyöri soittopätkien taustalla. Se toi mieleen Outpost-zombileffan bunkkereineen ja mysteereineen. Video on laadukkaasti tehty ja sopii hyvin kappaleeseen, vaikka suurimmalta osin ei tuo hirveästi uutta genrensä videoihin, vaan käyttää jo hyväksi havaittuja konsteja.

 

 

 

Tags

Related Articles

Close