MusiikkiViihde

Nighon – The Somme

Nighon on nyt julkaissut toisen albuminsa nimeltään “The Somme” Inverse Recordsin kautta. Bändi perustettiin vuonna 2008, Pietarsaaressa. Bändin soundi on sekoitus extreme metallia ja sinfonista elokuvamusiikkia, joka miellyttää laajaa yleisöä, Dimmu Borgirin ja Rammsteinin faneista aina Amaranthen faneihin asti. ”Tämä on ehdottamasti meidän kunnianhimoisin teoksemme ikinä ja todella suuri askel eteenpäin!”, sanoo kitaristi ja säveltäjä Björn Johansson.

Levyn aukaisee introkappale Marseille 1914:n jälkeen kaksi musiikkivideobiisiä, ensimmäisenä kuultu The Greatest Of Catastrophes, lue arvostelu tästä. Myös toinen musiikkivideo The Dirge on ollut aiemmin tarkastelussa, lue tästä.  Edetessä levyä tuntemattomalle territoriolle, tyyli jatkuu pitkälti samanlaisena konemusiikin ja metallin rakkauslapsena. Blow Them to Hell edustaa selvästi levyn raskainta kärkeä, kun taas Reclaiming Ravenport levyn ”mekaanisinta”.

Kokonaisuutena levy oli kuunneltava, tuotantoarvo hyvä ja muusikot osaavia. Levy venyttelee rajoja, pääsemättä kuitenkaan vielä täysin irti omistaan, vaihtelua on tosin riittämiin. Ehkä seuraavalla levyllä otetaan enemmän irti ja repäistään jotain ihan genren ulkoa.

Henkilökohtainen arvio – 2.5/5
Genressään – 4/5

Tags

Related Articles

Close