Musiikki

The Empire Strikes – High Tide

 

Tänään julkaistiin The Empire Strikesin toinen täyspitkä albumi, High Tide. Yhtye perustettiin 2012 ja muutaman EP:n jälkeen ensimmäinen levy, 1983 julkaistiin 2015 ja sillä niitettiin niin suosiota kuin keikkoja ja kiertuekin. Tyyliltään The Empire Strikes on suoraviivaista rock n’ rollia, jossa kuitenkin on havaittavissa vaikutteita Billy Talentista The Clashiin.

Levy täräytetään käyntiin musiikkivideo kappaleella All Hope Is Gone, joka antaakin hyvän kuvan yhtyeen tyylistä. Kyseessä on raikas, mutta perinteitä kunnioittava rockveisu, jonka tahtiin menojalka alkaa vipattamaan. Tommi Tuoriniemen laulu on samalla terävä ja lempeä, joka on harvinainen yhdistelmä. Take Me Outin lähtiessä soimaan tulee mieleeni kesäpäivä, hengailu avoauton takapenkillä ja maakuntamatkailu. Rentous ja hyväntuulisuus biisistä on hyvin vaikuttava ja luo mielikuvia hienosti. Levyn synkempisävyisempään päähän kuuluva Shallow Grave, ei sekään saa masentumaan vaan tässäkin mennään samalla rennolla asenteella. Albumin riffit ovat perinteisiä, pyörää ei keksitä uudelleen vaan tehdään mittatilauksella omaan käyttöön.

Kokonaisuutena levy on hyvä, laadukas ja biisit tarttuvia. Hieman olisin toivonut tietynlaista terävyyttä osaan biisejä ja ehkä hieman enemmän poikkeavuutta eri kappaleiden välillä. Soittajat pelaavat hyvin yhteen ja siitä paistaakin kokemus yhdessä soittamisesta. Kappaleet ovat lyhyehköjä ja ne jaksavat kantaa hyvin alusta loppuun.

Katso myös  All Hope is Gone:n musiikkivideo.

Henkilökohtainen arvio – 3.5/5
Genressään – 4.5/5

Tags

Related Articles

Close