Musiikki

Turmion Kätilöt – Haastattelu

Turmion Kätilöt on laulaja Mc Raaka Peen ja DJ Vastapallon, vuonna 2003 perustama industrial metallibändi. Tämä suomenkielinen diskometallibändi on tunnettu energisestä ja vauhdikkaasta livemenosta. Yhtyeeseen kuuluu myös basisti Master Bates, rumpali DQ, kosketinsoittaja RunQ ja kitaristi Bobby Undertaker. Bändin toinen laulaja Spellgoth poistui kokoonpanosta, oltuaan 13 vuotta bändissä. Yhtyeen laulaja MC Raaka Pee kertoi, ettei eroon liittynyt draamaa. ”Ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Hauskaahan meillä oli. Lämmöllä muisteltiin juttuja ja jatketaan uusia juttuja!”

Yhtyeen uusi levy Dance Panique näki vihdoin päivänvalon 17.3. Levyn piti alun perin ilmestyä 10.2, mutta julkaisu siirtyi jäsenen sairauden vuoksi. Fanit ovat olleet ymmärtäväisiä, ja niin kuin Mc toteaa, minkä sitä kukaan sairauksille mahtaa. Loppujen lopuksi päivämäärää ei olisi tarvinnut välttämättä siirtää ollenkaan, koska levyt saatiinkin aika pikaiseen tehtaalta. ”Noh, otimme kuitenkin varman päälle. Kesä- ja talvihittejä on levy täynnä!”

Bändin Facebook-sivuilla puhuttiin yhdestä biisilisäyksestä levylle, mikä ei mennyt läpi. ”Levyltä karsiutui useampia kappaleita odottamaan sopivaa kokonaisuutta. Meillä oli melkein kahden levyn materiaalit valmiina, joista tämä tuleva albumi kasattiin. Muutama muutos haluttiin tehdä ja pari ideaa toteuttaa lisää. Saamme kirjeitä joissa ihmiset kertovat, että musiikkimme on pelastanut heidät. Olen kuullut myös, että siitä tulisi hyvä mieli ja mukava meininki kun kuuntelee näitä meidän keksintöjä.”

Yhtye ei osaa nimetä lempi keikkapaikkaansa, ”Ylitsepääsemättömän oksettavia ei ole vielä tullut vastaan.” Kuva vuoden 2011 MetallOrgy -tapahtumasta Markus Laakson ottamana.

Energiseen live-esiintymiseen kuuluu näyttävät esiintymisasut ja kasvonaamiot. Bäkkärillä ennen keikkaa nautitaan virvoitusjuomia, puetaan esiintymisasuja ja maalataan kasvot kuntoon illan esiintymistä varten. Uusia esiintymisvaatteita hankitaan, jos joku asu hajoaa. Osalla porukasta on vakio esiintymisasut ja osa vaihtelee asuja tiuhemmin. Nykyään bäkkärillä osaa olla ehkä hieman rentoutuneemmin, kertoo bändin solisti.

Jos tohdit, niin heitätkö loppuun vielä yhden likaisimmista tapahtumasta bäkkärillä?

”Kerran Spekkeli suoritti mahan tyhjennystä ja jostain kumman syystä vessapaperi lipesi aina pyyhkimisaktin aikana kädestä pois. Kovasti ihmetteli että mikä tässä nyt mättää. Taisi olla Turussa klubilla. Eikös paskainen juttu ole likainen?​”

Tags

Related Articles

Close