Musiikki

Viina, autotalli ja rock’n roll – Juomalauluja tipattoman kaatajaisiin

Tipaton tammikuu on ohi viimein ja taas saa luvan kanssa ottaa kuppia.

Yksi tunnetuimpia juomalauluja on varmasti, Irlantilainen kansanlaulu ”Whiskey in the jar” joka on monille tuttu mm. Thin Lizzyn sekä Metallican versioimana. Juomalaulut ovat myös osa opiskelijaperinnettä sekä juhlallisuuksia, kuten esimerkiksi rapujuhlissa. Yleisesti juomalauluissa on taustalla tuttu sävel muokatulla tekstillä.

Hantuuki & Timothy Tallikänni Productions Duo
Studion vakiovarusteisiin Hämeenkyröllä kuuluu mm. kumihansikas sekä vessapaperirulla

Hämeenkyröstä, Pirkanmaalta tulee Hantuuki & Timothy Tallikänni Productions Duo – herrat kertovat heti ensimmäiseksi, etteivät ole kuulleetkaan tipattomista kuukausista.  Duon synty on mielenkiintoinen. Miehet tutustuivat vahingossa aikanaan Timothyn muuttaessa Valkeakoskelta Hämeenkyröön ostettuaan Hantuukin lapsuuden kodin. Paikallisessa kuppilassa tavattuaan myöhemmin kaupan jälkeen, ukot huomasivat, että heillähän on yhteisiä kiinnostuksen aiheita, nimittäin musiikki sekä ohrapirtelö! Ensiaskeleet oli näin ollen otettu kohden stadionia.

Duolla onkin tarkoitus rikastaa maailmaa nostamalla juomalaulut pintaan – Jokaiselle jotain, eli mihinkään genreen duo ei tule lokeroitumaan. Tarkoitus duolla onkin tehdä mahdollisimman usean tyylisiä biisejä, iskelmästä heavyyn ja räpistä punkkiin – tai ainakin niihin mitä sattuu tulemaan. Tai ei itse asiassa biisejä tehdä –  ne vain tulevat. Miehet kertovat. – ” Jompikumpi vetää kitsulla sointuja epämääräisessä järjestyksessä putkeen, niistä valitaan vähiten paska sointukierto. Löydettyämme täydellisen sointukierron toinen meistä soittaa kyseistä kiertoa ja toinen tekee tietokoneella rumpuja päälle. ”

Kitarat ja bassot kun on purkitettuna, alkaa laulumelodian ja sanojen keksiminen, jotka usein viittaavat sattuneista syistä alkoholiin. Kyllä, suurin osa biisien tekoajasta meillä on mökäöljyä verenkierrossa. Laulut kun on purkissa,
koitamme parhaamme mukaan miksata biisiä meidän korvaan siedettäväksi, kummankaan vahvinta alaa tämä ei ole ja myös humala saattaa vaikuttaa lopputulokseen….

Hantuuki & Timothy Tallikänni Productions Duo II

Jokaisella laululla meillä on oma tarinansa. ”Tarvitsen, rakastan” teos sai alkunsa noin vuosi sitten, kun juopottelimme yhdessä ja Timothy sanoi, että: ”Mulla on muuten nauhoitusvehkeet tallissa!” Siitä se ajatus sitten lähti. Biisissä on feattaamassa ystävämme Jonttu, kavereiden kesken ”Köntsä.” Hän soittaa loppusoolon, koska kumpikaan meistä ei jaksanut dopingista huolimatta pickata niin saatanan nopeasti. ”Köntsällä” on vahva pickaus-käsi!
”Päiväkänni” -biisi tehtiin Facebookissa olevan ryhmän pyynnöstä. Aikaisemmin kyseisessä ryhmässä julkaistiin omia kappaleita ja pidetiin live-lähetystä miehet ja kitara meiningillä, jossa esitettiin ”Tarvitsen, rakastan” -biisi.

”Ei elämää kestä selvinpäin”  -kappale on luonnollinen jatkumo kyseiselle tyylille, kun huomasimme osaavamme tehdä loistavaa kaljanhuuruista perushelppoa kuunneltavaa. Joka kaljan jälkeen, biisi alkaa kuulostamaan paremmalta!

Tekstejä vaille valmiita kipaleita duolla onkin jo odottamassa oikeaa hetkeä. Se mikä on varmaa, niin laulujen aihe tulee pysymään kuitenkin vahvasti humalapainotteisena. Koitimme kerran vaihtaa aihetta – se oli elämämme pahin kolme minuuttinen!

Tags

Related Articles

Close