Musiikki

Zacharius Carls Group – Quiet Desperation

Kuva: Aki Ruokala.

Torniossa 1990-luvun alussa perustettu rockyhtye Zacharius Carls Group, julkaisi jouluaattona uunituoreen levynsä musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssä.
Edellisestä levystä oli vierähtänyt jo tovi, sillä Rage In Your Heart– albumi julkaistiin vuonna 2009.
Bändi vietti eräänlaista hiljaiseloa vuodet, tehden vain muutamia keikkoja.
Vuoden 2016 jouluaattona Zacharius Carls Group antoi lahjan musiikin ystäville, kun Quiet Desperation näki päivänvalon.
Heti ensimmäisistä nuoteista pystyi kuulemaan, että bändi on edelleen se sama vanha Zacharius Carls Group, vaikka pientä miehistön muutostakin onkin tapahtunut.
Janne Mathlinin siirtyessä rummuista toisiin haasteisiin, on paikan bändin kapuloissa ottanut Jari Pääkkö.
Aiemmin bändi on tiputtanut pari singleä ulos, joista kaunis balladi Don’t Wake Up – Johanna Kurkelan kanssa antoi odottaa jo paljon.

Levy on toimiva kokonaisuus, kuten Zachariukselta on totuttu kuulemaan.
Tämän bändin levyiltä ei täytebiisejä löydy.
Biisit aiheuttavat ainakin toimittajalle automaattisen silmien sulkeutumisen sekä nautintoryöpyn, jota olen odottanut pitkään.
Kuuntelin albumia niin nojatuolissa löhöten, saunan lauteilla, kuin autoa ajaessani.
Itseasiassa autossa levyä kuunnellessani säikähdin jopa pelottavan tylsällä Ii-Kemi suoralla. Olin uppoutunut johonkin horrostilaan, ja ajoin ohitse tutun risteyksen, josta minun piti kääntyä Oijärvelle.

Pelottavaa, mutta jollain tapaa siistiä, että levy voi näin säväyttää kuulijaa!

Joulun välipäivinä bändi soitti pohjois-suomessa kolme keikkaa, ja jatkaa keikkailuaan heti alkuvuodesta, kunhan fyysinen vinyyli sekä CD ovat painosta saapuneet.Mitä nämä vuodet Rage In Your Heartin ja Quiet Desperationin välillä sitten ovat pitäneet sisällään?

– Rage in your heartista kerkesi tosiaan vierähtää seitsemän vuotta. Vuonna 2011 vetäydyimme telakalle, koska se vaan tuntui oikealta siinä vaiheessa.
Noin kolme-neljä vuotta takaperin minun, basisti Tommi Södön, ja kitaristi Jussi Sivosen perheet päätyivät Helsingistä Ouluun, niin turhaapa siinä kohtaloaan vastaan enää pyristeli. Ei muuta kuin treenikämpälle veivaamaan.  Bändin laulaja-kitaristi Ossian Marttala kertoo.

Luonnollinen askel oli seuraavaksi siirtyä studioon.
Pentti Amore oli puikoissa Rage In Your Heart – albumilla, joten nyt kun hänellä on komea Wolfbeat-studio Kempeleessä, niin ei siinä tarvinnut pitkään miettiä, että missä ja kenen kanssa levy tehtäisiin.

– Kolme vuotta kypsyteltiin levyä, nuorempana olisi mennyt kolme kuukautta, mutta eipä meillä minnekään kiire ole,  Marttala jatkaa.

Käy myös tutustumassa https://www.facebook.com/zachariuscarlsgroup/

 

Tags

Related Articles

Close